Dakar 2020 | Ziua 3 | Emanuel Gyenes rămâne lider la Clasa Malle Moto - Original și a urcat câteva locuri în clasamentul general

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La finalul etapei a treia de la Dakar 2020, sătmăreanul Emanuel Gyenes rămâne lider la clasa Malle Moto - Original, cu un avans de peste 50 minute față de ocupantul locului doi, francezul FLORENT VAYSSADE și a urcat șase locuri în clasamentul general, până pe locul 43 (clasament provizoriu).

Etapa de astăzi a avut plecarea și sosirea în aceeași localitate, Neom, a avut o lungime de 504 km și o probă specială de 427 km, iar concurenții au ajuns la 1.400m, cea mai înaltă altitudine din această ediție a Dakarului.

Ziua 3 a fost una deosebit de dificilă din punct de vedere al navigării, roadbookul a fost înmânat cu doar 15 minute înainte de start, a fost o etapă cu traversări de canioane și munți, iar pe final organizatorii au decis să scurteze proba specială datorită unor defecțiuni la sistemul GPS. Se vor lua astfel în considerare timpii piloților de la KM 389 (din 427). Din cauza acestor probleme, rezultatele prezentate sunt încă provizorii.

fd7d5.dakar2020 traseu ziua3

După primele două zile de acomodare, în care s-a clasat pe locul 48, respectiv 49, Mani pare că și-a găsit ritmul, iar la finalul etapei a III-a, în clasamentul provizoriu, riderul de la Autonet Motorcycle Team a ocupat locul 41, cu timpul de 4 ore, 31 minute și 21 secunde. La Clasa Malle Moto - Original, Mani a ajuns al doilea, la doar 21 secunde în spatele francezului FLORENT VAYSSADE, iar la Clasa Marathon, Gyenes a ajuns al nouălea.  

În clasamentul general provizoriu, Mani a urcat 6 locuri, până pe 43, cu timpul total de 13 ore, 36 minute și 28 secunde, la Clasa Marathon, Gyenes ocupă poziția a zecea, iar la Clasa Malle Moto - Original Emanuel Gyenes este în continuare lider, cu un avans de peste 50 minute față de ocupantul locului doi, francezul FLORENT VAYSSADE.

dakar2020 clasament ziua3

Americanul RICKY BRABEC a câștigat etapa de azi, cu timpul de 3h 29’ 31’, pe locul doi a ajuns chilianul JOSE IGNACIO CORNEJO FLORIMO (3h 3’5 27'), iar al treilea a sosit argentinianul KEVIN BENAVIDES (3h 36’ 53’’). Toți cei fac parte din echipa MONSTER ENERGY HONDA TEAM 2020.

Miercuri (8 ianuarie), Mani va lua startul în etapa a IV-a, Neom - Al-`Ula, care va avea 453 de km de probă specială, pe un traseu care îmbină nisipul cu pietrișul. 

  • ”Azi (n.r. luni, 6 ianuarie) am avut o probă specială mai lungă decât în prima zi și am avut cam aceleași obstacole, un traseu cu foarte multă piatră, însă nu am avut dune de nisip, dar piatră a fost mult mai multă decât ieri. La tanc point m-au oprit organizatorii pentru că nu mi-a funcționat iritrack-ul. Acolo am pierdut timp pe care ulterior o să îl recuperez. Dar problema a fost că m-au depășit un quad și o motocicletă pe care nu am reușit să îi depășesc și am stat foarte mult timp în spatele lor, și de aici am mai pierdut puțin timp. În partea a doua a traseului a fost mai dificil cu navigația, am pierdut timp de vreo două trei ori când m-am abătut de la traseu, dar contează că sunt aici și la categoria malle moto am rămas pe locul întâi, asta contează cel mai mult. Sper că și zilele următoare să fie așa”, a declarat Mani la finalul zilei a doua.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii