reborn

Rally Raid | În weekend are loc Cupa NSM Carei 2019

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cupa NSM Carei 2019 este o competiție test prin care se verifică capacitățile logistice și de organizare ale clubului NSM Motorsport în vederea mutării locației tradiționalei curse Baja Satu Mare, din zona Codru pe Câmpia de Vest. Și în acest an, CBA Nord Vest este partenerul competiției de rally raid.

Locația geografică aflată între Sanislău, Pișcolt și Valea lui Mihai oferă zone deschise, cu drumuri de nisip care leagă fermele și localitățile din zonă, o calitate foarte bună a suprafeței care se pretează competițiilor de raliuri oferind satisfacții deosebite în pilotaj, dar și o configurație ușor de asigurat din punct de vedere al securității concurenților, spectatorilor și terților.

Secretariatul, startul, sosirea și parcul de asistență tehnică vor fi amplasate în curtea Castelului Karoly din Carei.

Ziua de vineri este dedicată înscrierilor iar de la ora 16:00 concurenții vor pleca pe proba de legătură în lungime de 20 km ce duce la Resighea, locația de start în probele speciale. Prologul în lungime de 9 km va stabili ordinea de start pentru ziua de sâmbătă.

Ziua de sâmbătă începe la ora 9:00 cu prima probă specială, pe traseul buclă în lungime de 113 km, startul și sosirea avînd loc în același punct.

După prima probă, concurenții revin în Carei pentru asistența tehnică, dupa care se deplasează din nou la Resighea pentru proba specială numarul 2, pe acelasi traseu de 113 km dar în sens invers. Lungimea totală a traseului este de 355 km din care 235 km probe speciale.

Concurenții se pot înscrie cu autoturisme de teren sau de raliuri și SXS-uri, la grupele de avansați, debutanți sau promo – clasa de amatori.

Grupele de avansați și debutanți presupun autovehicule cu rollcage și echipament complet de securitate. Aceștia vor parcurge traseul în totalitate, fără restricții.

Grupa Promo cuprinde concurenții amatori, posesori de premise de conducere valabile și autovehicule înmatriculate, echipați cu căști de protecție. Aceștia vor parcurge doar jumătate din traseul probelor speciale, în regim de viteză medie impusă. După înscriere, aceștia vor beneficia de un instructaj special privind navigația, pilotajul și securitatea în competiție.

Spectatorii vor putea accesa traseul probelor în zonele special amenajate, foarte ușor din drumurile județene și naționale asfaltate, pe raza localităților Sanislău, Pișcolț, Resighea, Curtuiuș și Valea lui Mihai, pe baza informațiilor și materialelor oferite de organizator.

cupa nsm carei

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii