Dakar 2017 | Emanuel Gyenes a terminat pe locul 17 în Raliul Dakar Foto: Facebook/Emanuel Gyenes - Mani

Dakar 2017 | Emanuel Gyenes a terminat pe locul 17 în Raliul Dakar

Sătmăreanul Emanuel Gyenes (KTM) de la Autonet Motorcycle Team a terminat pe locul 17 în clasamentul Dakar 2017,
după ce a încheiat pe poziţia a 19-a în ultima etapă, desfăşurată, sâmbătă, între localităţile argentiniene Rio Cuarto şi Buenos Aires. Este pentru a patra oară în Top 20 în prestigioasa întrecere.
În clasamentul piloţilor privaţi în care nu sunt incluşi piloții de uzină, Mani Gyenes a terminat pe locul al 7-lea. El s-ar fi clasat însă singur în primii 15 la ”general”, dacă n-ar fi primit o penalizare de o oră în prima săptămână, și poate s-ar fi lupta chiar pentru un loc în Top 10.
Etapa finală de la Dakar 2017 a cuprins o probă specială de 64 km pe care Mani Gyenes a parcurs-o în 35 minute și 20 secunde, la 4 minute de câștigătorul zilei, Van Beveren. Pilotul Marcel Butuză (KTM) a terminat ultima etapă pe poziţia 59, iar la general s-a clasat pe locul 71.
Raliul Dakar la motociclism a fost câştigat de Sam Sunderland (KTM), care a devenit primul britanic care se impune în această cursă. Sunderland a fost urmat de alţi doi piloţi de la KTM, austriacul Matthias Walkner şi spaniolul Gerard Farres Guell.
La clasa auto, Raliul Dakar a fost câştigat de francezul Stephan Peterhansel (Peugeot), care a reuşit a 13-a victorie din carieră în această competiţie (şase la moto şi şapte la auto). Peterhansel a fost urmat de alţi doi francezi de la Peugeot, Sebastien Loeb şi Cyril Despres.

Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii