Sâmbătă se pedalează la “Crosul Viilor Satu Mare XCO” Foto: Pro Racers Satu Mare

Sâmbătă se pedalează la “Crosul Viilor Satu Mare XCO”

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Sâmbătă, 24 septembrie, va avea loc a treia ediţie a concursului de ciclism montan “Crosul Viilor Satu Mare XCO”.
Acest eveniment se adresează cicliștilor pasionati de MTB, începători sau experimentați, iar participarea la concurs este permisă numai cu biciclete de tip mountain bike. Este obligatorie purtarea caștii de protecție atât în timpul antrenamentelor cât și pe durata competiției, iar participanții trebuie să fie într-o stare bună de sănătate.
Concursul se va desfașura pe un traseu accidentat (drumuri forestiere, poteci) într-o zonă împădurită din Viile Satu Mare (ieşire spre Medişa), fără asfalt. Secțiunile tehnice vor fi semnalizate corespunzător. Pe traseu va exista câte un punct de alimentare și un punct de asistență tehnică, în zona de Start/Finish.
La “Crosul Viilor Satu Mare XCO 2016” concurenții se vor întrece la două categorii XCO RACE și la categoria Family Race. La Categoria Family Race se pot înscrie familii cu minim un copil având vârsta cuprinsă între 5-13 ani și unul sau ambii părinți, iar la XCO RACE vor fi două categorii: Masculin (14-18 ani; 19-29 ani; 30-39 ani și + 40 ani) și Feminin (14-18 ani; 19-29 ani; 30-39 ani și + 40 ani).

Programul concursului organizat de Pro Racers Satu Mare este următorul:
- 08.30 – 09.30: Înscrieri, preluări pachete de start;
- 09.30: START Family Race;
- 10.15: START XCO Race – I (categoriile: Masculin: 14 - 18, +40 și Feminin: toate categoriile)
- 12.30: START XCO Race – II (categoriile: Masculin: 19 - 29, 30 - 39);
- 15.00: Festivitatea de premiere;
Înscrierile se mai pot face doar la faţa locului, 60 lei pentru categoriile XCO Race şi 30 lei pentru Family Race. Informaţii despre Regulament, Înscriere, Traseu și Rezultate puteţi afla AICI.

După estimările organizatorilor, evenimentul va aduna la start aproximativ 150 de rideri din Satu Mare, Oradea, Cluj Napoca, Baia Mare, Zalău și Niyregyhaza, unii dintre ei fiind foarte bine cotați.
Dacă la prima ediție din 2014 XCOul a fost mai mult o plimbare în pădure, în anul 2015 s-a ridicat nivelul de dificultate, iar anul acesta traseul este mai competitiv, adică are "sare si piper” - trepte din scânduri, un mini-hop, urcări grele sau mai lungi și coborâri tehnice sau în viteză.
Evenimentul a mobilizat aproximativ 20 de firme care s-au implicat prin sponsorizari/parteneriate, peste 30 de voluntari, 38 de membri susținători ai clubului Pro Racers, toți cei implicați dorind să așeze Satu Mare pe harta evenimentelor importante de XCO din țară..

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii