Mihai Covaliu a fost ales președintele COSR

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
In cadrul Adunarii Generale de alegeri a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Mihai Covaliu, campion olimpic la sabie in 2000 la Jocurile Olimpice de la Sydney si multiplu medaliat la campionatele mondiale si europene, a fost ales astazi presedintele COSR cu 128 de voturi.
Noul presedinte al COSR l-a propus in functia de secretar general pe George Boroi, iar Comitetul Executiv (CEx) al COSR a aprobat aceasta propunere.
Gabriela Szabo, campioana olimpica la JO de la Sydney, la 5000 m, de asemenea multipla medaliata olimpica, mondiala si europeana, al doilea candidat la sefia COSR, a acumulat 68 de voturi. Pentru functia de presedinte au fost si doua abtineri.
Mihai Covaliu, noul presedinte al COSR a declarat ca va face totul pentru a aduce sportul romanesc in elita mondiala. “Personal ma angajez sa intreprind toate diligentele pentru a convinge si a primi sprijinul atat de necesar din partea organelor administrative centrale si locale in realizarea actiunilor noastre legate de marea perfomanta sportiva”, a declarat presedintele COSR. “Cuvantul cu care am incheiat speech-ul de prezentare va fi la ordinea zilei si anume IMPREUNA. Impreuna imi doresc sa reusim sa ajungem sa fim din nou respectati in lume pentru rezultatele pe care sportivii nostri le vor obtine la competitiile la care vor participa. Va multumesc si va asigur de intreaga mea stima si respect. Voi fi primul care, in momentul in care cineva imi va solicita ajutorul, voi veni in intampinarea acestei cereri”, a mai spus Mihai Covaliu.
La randul sau, Geroge Boroi a declarat: “Ca principala sarcina pentru mine, care vin din lumea militara, stiu ce inseamna executia, stiu clar ca secretarul general este omul care va pune in practica deciziile Adunarii Generale, Comitetului Executiv si, nu in ultimul rand, va fi un sprijin real pentru presedintele in exercitiu. Asteptarile sunt mari si va trebui sa muncim foarte mult. Am spus ca, daca la Rio fiecare club ar fi obtinut o particica din medaliile pe care CSA Steaua le-a obtinut la vremea respectiva, am fi fost mai bogati in performanta. Incepand de maine nu va mai fi Dinamo si Steaua, vor fi doi oameni care isi vor asuma responsabilitatea in ceea ce priveste spiritul olimpic romanesc si rezultatele pe care ni le-am propus”.
Din cei 122 de membri cu drept de vot, in Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice din Bucuresti, au fost prezenti 102, totalul voturilor care au fost exprimate fiind de 198. In cadrul Adunarii Generale de astazi au mai fost alesi doi vicepresedinti si 12 membri ai CEx al COSR.
Pentru cele doua functii de vicepresedinte au fost alesi Camelia Potec (151 voturi) si Alexandru Dedu (150 voturi). Al treilea candidat, Sorii Babii a acumulat 80 de voturi.

Membrii Comitetului Executiv au fost alesi astfel:
1. La categoria sporturi olimpice de vara, cele patru locuri au fost ocupate de Irina Deleanu (FR Gimnastica Ritmica), cu 143 voturi, Sandu Pop (FR Canotaj), cu 118 voturi, Cristinel Romanescu (FR Tenis de Masa), cu 117 voturi si Adrian Stoica (FR Gimnastica) care, in turul al doilea, a acumulat 87 de voturi, fata de cele 83 de voturi acumulate de  Razvan Lucian Pircalabu (FR Lupte), dupa ce in primul tur cei doi au fost la egalitate cu 104 voturi. Ceilalti candidati la aceasta categorie au  fost Vasile Citea (FR Box) - 27 voturi, Ioan Birladeanu (FR Kaiac-Canoe) - 40 voturi, George Teseleanu (FR Judo) – 40 voturi si Marius Gane (FR Alpinism si Escalada) -  49 voturi.
2. La categoria jocuri sportive de echipa a fost un candidat unic - Gheorghe Visan, care a acumulat 178 de voturi.
3. La categoria personalitati ale vietii sportive olimpice au fost patru locuri si tot atatia candidati: Alina Samarghitan Dumitru - 181 voturi, Doina Ofelia Melinte - 163 voturi, Georgeta Andrunache - 164 voturi, si Viorica  Chermes - 170 voturi.
4. La categoria sporturi olimpice de iarna, cele doua locuri au fost ocupate de Puiu Gaspar (FR Schi-Bialon), cu 169 de voturi si Alexandru Halauca (FR Hochei pe Gheata), cu 110 voturi. A treilea candidat Florian Ion Ticu (FR Bob-Sanie) a acumulat 84 de voturi;
5. La categoria federatii sportive nationale neolimpice, singurul loc a fost ocupat de  Valentin Amato Zaharia (FR Kempo) cu  61 de voturi. Ceilalti candidati au fost Nicolae Dobre ( FR Oina) -  59 voturi,  Sorin Avram Iacoban (FR Sah) - 50 voturi, Sebastian Gabriel Toncean (FR Culturism si Fitness) - 15 voturi.
Presedintele Comisiei Sportivilor si trezorierul COSR vor fi desemnati ulterior.
Sursa: www.cosr.ro

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii