Imprimă această pagină
Six Nations 2018 | S-a încheiat prima etapă! Anglia și Ţara Galilor sunt primele în clasament Foto: Twitter/NatWest 6 Nations

Six Nations 2018 | S-a încheiat prima etapă! Anglia și Ţara Galilor sunt primele în clasament

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Turneul celor Şase Naţiuni, ediţia din 2018, a debutat oficial în weekend.
Sâmbătă, în primele două meciuri din Six Nations, Ţara Galilor a învins Scoţia cu 34-7 la Cardiff, în timp ce Irlanda a învins Franţa cu 13-15 pe Stade de France, oaspeţii obţinând victoria în ultima secundă de joc.
Selecţionata Ţării Galilor a învins cu scorul de 34-7 (14-0) reprezentativa Scoţiei, în partida de deschidere a ediţiei 2018 a Turneului celor Şase Naţiuni la rugby, disputată sâmbătă pe Principality Stadium din Cardiff, în faţa a 74.169 de spectatori.
Galezii au înscris patru eseuri în acest joc, pe care l-au dominat cu autoritate, prin Gareth Davies (7), Leigh Halfpenny (12, 61) şi Steff Evans (74), scoţienii şi-au trecut la rândul lor în cont un eseu pe final de meci, prin Pete Horne (78), transformat de Finn Russell.

Selecţionata Irlandei a învins în extremis, cu scorul de 15-13 (9-3), selecţionata Franţei, în prima etapă a Turului celor Şase Naţiuni la rugby, ediţia 2018, disputată sâmbătă pe Stade de France. Naţionala "cocoşului galic", care a disputat cu această ocazie primul său meci sub comanda noului selecţioner Jacques Brunel, a condus cu 13-12 din minutul 72 şi se îndrepta către victorie, însă Jonathan Sexton a întors rezultatul în favoarea oaspeţilor, cu un drop-gol de la jumătatea terenului, reuşit în ultima secundă de joc.

Selecţionata Angliei, deţinătoarea trofeului, a învins duminică cu scorul de 46-15 (17-10), reprezentativa Italiei, în ultima partidă din cadrul etapei de deschidere a Turneului celor Şase Naţiuni la rugby, disputată duminică pe Stadio Olimpico din Roma, în faţa a 61.464 de spectatori.
Anglia a marcat şapte eseuri în acest joc, prin Watson (3, 11), Farrell (26), Simmonds (52, 75), Ford (68) şi Nowell (78), celelalte puncte ale învingătorilor fiind reuşite de Farrell - patru transformări (26, 52, 68, 75) şi o lovitură de penalitate. Pentru italieni au punctat Benvenuti (20), Bellini (58) - eseuri şi Allan - o transformare (20) şi o lovitură de penalitate (39).

Primele locuri în clasament sunt ocupate de Anglia şi Ţara Galilor, cu câte 5 puncte, urmate de Irlanda, 4 puncte, Franţa, 1 punct, Scoţia şi Italia, 0 puncte.
În etapa a doua a Turneului celor Şase Naţiuni sunt programate partidele Irlanda - Italia, Anglia - Ţara Galilor (ambele pe 10 februarie) şi Scoţia - Franţa (11 februarie).


Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii