Handbal feminin | România a învins Spania (19-17) și s-a calificat în optimile Campionatului Mondial de handbal FOTO: Facebook

Handbal feminin | România a învins Spania (19-17) și s-a calificat în optimile Campionatului Mondial de handbal

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Naționala României a câștigat în fața Spaniei cu scorul de 19-17, la capătul unui meci pe muchie de cuțit în etapa a 3-a a Grupei A de la Campionatul Mondial de handbal feminin găzduit de Germania.
Victoria echivalează cu o calificare în optimile de finală, cu două partide înainte de încheierea fazei grupelor. Tricolorele mai au de jucat cu Angola (joi, 7 decembrie) și cu Franța (vineri, 8 decembrie).
Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a meciului de marți, cu 8 goluri.
Tricolorele au început mai slab meciul şi au fost conduse cu 2-0, 3-1, 4-2, au restabilit egalitatea (4-4), Spania a mai condus o dată la două goluri (6-4), dar apoi au urmat cinci goluri consecutive ale României, care a avut cea mai mare diferenţă din întreg meciul, 9-6. La pauză, România a condus cu 9-7.
Spania a marcat primele trei goluri ale reprizei secunde (10-9), iar apoi s-a desprins din nou la două lungimi, 14-12. Ibericele au mai condus în trei rânduri, dar România, antrenată de spaniolul Ambros Martin, a egalat, 17-17, iar apoi a marcat de alte două ori până la final, câştigând cu 19-17 un meci în care au excelat apărările.

Meciul a fost arbitrat de argentinienii Julian Ismael Grillo Lopez şi Sebastian Lenci, delegat IHF fiind macedoneanul Dragan Nacevski.
În celelalte meciuri ale grupei, Slovenia a învins Angola cu 32-25, iar Franţa a surclasat Paraguayul cu 35-13.
În clasament, pe primul loc se află România, cu 6 puncte, urmată de Franţa, 4 puncte, Spania, 4 puncte, Slovenia, 4 puncte, Angola, 0 puncte, Paraguay, 0 puncte.
Următoarele meciuri vor avea loc joi, Paraguay - Slovenia, România - Angola şi Spania - Franţa.

Lotul României este format din următoarele jucătoare: Denisa Dedu, Iulia Dumanska – portari, Valentina Elisei Ardean, Ana Maria Popa – extreme stânga, Cristina Neagu, Cristina Florianu, Gabriella Szucs – interi stânga, Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo- centri, Crina Pintea, Timea Tătar, Cynthia Tomescu – pivoţi, Melinda Geiger, Ana Maria Dragut – interi dreapta, Aneta Udriştoiu, Ana Maria Berbece – extreme dreapta.

Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii