Dakar 2018 | Ziua 4 | Mani Gyenes a obținut cea mai bună clasare din acest an Foto: Facebook/Motul

Dakar 2018 | Ziua 4 | Mani Gyenes a obținut cea mai bună clasare din acest an

Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Etapa a IV-a de la #Dakar2018 s-a desfășurat marți (9 ianuarie) în jurul orașului de coastă San Juan de Marcona pe o distanță de 501 km cu o probă specială de 296 km.
Mani a luat startul în bucla de la San Juan de Marcona la ora locală 07:40 (ora României 14:40) și a avut parte de cea mai lungă secțiune de dune (100 km) inclusă vreodată într-o probă specială din Raliul Dakar.
La finalul zilei 4, riderul de la Autonet Motorcycle Team a terminat pe locul 29, cu timpul de patru ore, 41 minute și 34 secunde, iar în clasamentul general provizoriu ocupă tot locul 29. Câștigătorul de azi a fost francezul ADRIEN VAN BEVEREN (4 ore 8' 23''), pe doi a sosit XAVIER DE SOULTRAIT (4 ore 13' 24''), iar al treilea a ajuns austriacul MATTHIAS WALKNER (4 ore 15' 33').

Startul în această probă specială s-a dat chiar de lângă Oceanul Pacific, concurenții de la clasa moto pornind de pe linii de câte 15 rideri, Mani pornind din linia a III-a. După secțiunea extrem de rapidă de pe plajă s-a urcat în dune ajungându-se chiar și la altitudini de peste 2.000 de metri, acestea fiind unele dintre cele mai înalte dune din lume.
”N-a fost o probă foarte ușoară azi” a spus Mani, la finalul etapei, iar acest lucru este confirmat de problemele pe care le-a avut riderul sătmărean pe parcursul traseului, iar abandonul câștigătorul ediției de anul trecut, Sam Sunderland și a altor patru motocicliști spune multe despre proba specială de azi.
  • ”Am mers destul de ok azi, am terminat pe locul 29, însă la kilometrul 180 am lovit o piatră cu pinionul spate, iar băieții (n.r. mecanicii Laszlo Olah și Szabolcs Racz) schimbă lanțul și pinioanele. Din fericire nu mi-a căzut lanțul, am reușit să ajung la finish, iar motocicleta este în stare bună”, a spus Mani la finalul etapei a IV-a.
Raliul Dakar își păstrează și în acest an renumele de cea mai dură competiție de anduranță din lume, în primele patru etape ale ediției aniversare 21 de motocicliști fiind nevoiți să abandoneze, printre care și actualul campion al Dakar-ului, Sam Sunderland (KTM). Britanicul era liderul clasamentului general, și a abandonat actuala ediție a raliului după un accident în ultima parte a etapei 4 din deșertul peruan, fiind evacuat de urgență în tabără din cauza rănilor lombare, conform diagnosticului preliminar.
În prima etapă din #Dakar2018 au abandonat doi motocicliști, în etapa a II-a au abandonat 11 rideri, în etapa a III-a au renunțat alți trei motocicliști, iar în etapa a IV-a au abandonat ediția aniversară a Dakar-ului alți cinci motocicliști printre care câștigătorul ediției de anul trecut, Sam Sunderland.

Miercuri (10 ianuarie) Mani Gyenes va porni în etapa 5, ultima din Peru. Se va porni din San Juan de Marcona și după 770 km, dintre care 264 km îi va reprezenta proba specială, se va ajunge la Arequipa. 

Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii